martes, 24 de abril de 2018

Ton Dalmau: "El mercat de les turutes"

Dissabte 5 de maig a La Mistelera

Què és el projecte turuta?
* El projecte turuta és un projecte d'intercanvi i enriquiment mutu. 
* És un projecte experimental d'una nova microeconomia que dóna lloc al "mercat de la turuta".
* És un projecte viu que entre tots/es els membres de l'associació ECOL3VNG (ecosistema econòmic ecològic local de Vilanova i la Geltrú), l'anem construïnt.
* Anem escrivint la història col·lectiva de l'ecosistema de dues maneres: amb les actes (acords de Junta, de Comissions i d'Assemblees), que són la nostra normativa, i amb l'anotació dels intercanvis entre els socis/es.


QUÈ ÉS LA TURUTA?

LA TURUTA ÉS UN SALDO VIRTUAL QUE CADA SOCI/A TÉ EN EL SEU COMPTE ONLINE. Són unitats de valor que les utilitzem per intercanviar enlloc de moneda oficial. El valor d'aquestes unitats corresponen a dedicació voluntaria realitzada en projectes socials. D'una hora de dedicació plena en diem 10 turutes. Atorguem l'equivalència d'una turuta a un euro, per tal de poder interactuar com si es tractessin d'euros locals. A l'hora d'intercanviar utilitzem la Targeta d'Intercanvis o directament al compte OnLine (des del web o des del mòbil). Tots els intercanvis realitzats amb la Targeta d'Intercanvis, caldrà introduïr-los també al compte OnLine. Cada soci/a és el responsable de tenir al dia el seu compte. 




La Turuta és un projecte d'ECOL3VNG (avís legal)ECOL3VNG utilitza la plataforma informàtica Cyclos
Cyclos és un projecte de la Social Trade Organisation
* * * *



CONCEJAL DE URBANISMO, VIVIENDA Y MEDIO AMBIENTE EN EL AYUNTAMIENTO DE VILANOVA Y LA GELTRÚ
"Tenemos el objetivo desde el gobierno de la ciudad de apoyar aquellas iniciativas que aportan innovación social"