martes, 24 de abril de 2018

La Descapitalitzadora

Dissabte 5 de maig a La Mistelera

La Descapitalitzadora: oficina d’apoderament econòmic per a captar recursos. Jordi Flores

Lo Comunal (LC). La Descapitalitzadora (de moment a twitter, però formant part del Grup de treball sobre el sistema econòmic alternatiu de la Bioregió Sud de la Cooperativa Integral Catalana) parteix d’una idea, pensada fa anys, que van tenir Jordi Flores i Roger Cáceres. Quin va ser el motiu principal d’aquest projecte?
Jordi Flores (JF). Les necessitats de finançament i de captació de recursos econòmics i materials que ens calen en el procés de construcció d’un sistema econòmic alternatiu amb moneda social. Vèiem que calia afavorir i nodrir aquestes necessitats, però des de fora d’aquest sistema. La concepció que sempre hem tingut és que el nostre sistema econòmic internament ha de ser autosuficient, ha de ser autogestionat, en què tothom treballi amb la moneda social i amb els recursos que nosaltres mateixos gestionem. Per això, les necessitats d’euros han de venir de fora. És a dir, els qui participem en aquest sistema econòmic alternatiu no hauríem d’estar pendents de posar-hi euros, a la construcció d’aquest sistema.
LC. I, llavors, com es fa, quina és l’alternativa?
JF. Hem de crear projectes productius o fonts de finançament que siguin externs, que captin els recursos de forma externa. Es pot fer, per exemple, a través de projectes que fan vendes amb euros cap enfora, a través de donacions, a través de sistemes de finançament, etc. Aquí hi entra, doncs, la qüestió de la diversificació, de no pensar només en una sola font d’entrada. Bàsicament, és això: la captació externa de recursos.


Jordi Flores (Barcelona, 1975), va estudiar Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de Barcelona, i des de ben jove va començar a autogestionar diversos projectes. Activista de la moneda social des del 2009, forma part de l’Ecoxarxa de Tarragona i de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) des dels seus inicis. Participa, també, a diversos espais de coordinació, investigació i formació com l’Institut de Moneda Social o el grup de monedes socials de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES). Compagina la seva activitat laboral com a informàtic i la seva vida familiar amb xerrades, jornades econòmiques i ponències per a universitats, ajuntaments i moviments socials.


Puedes consultar el libro recomendado por Roger, "El Ekonomikon" en este enlace: "El Ekonomikon"