martes, 4 de agosto de 2020

Asamblea y Encuentro de la XXIV: 1 agosto, Almazora, Castelló

Resumen de puntos tratados en la última Asamblea de la XXIV

(por la compañera Montse)


Resum dels acord presos a l'assemblea de la XXIV:

- es posposa l'encontre estatal de MS al 15 de maig de 2021 per falta de forces per a organitzar-lo ara mateix. en comptes de l'encontre estatal, es va decidir fer un encontre a nivell del PV per ajuntar ecoxarxes, XCV/RCV, horts col.lectius, ecorebostos, projectes de permacultura... es faria a finals d'octubre, durant el cap de setmana del 24-25, a xest. ens serviria com a prova per a l'organització de l'encontre estatal.

- torn d'administració de la XXIV: des del mes de juliol, la coordinació de la XXIV li tocava a l'ECCS, però ara mateix no se'n poden fer càrrec degut a un conflicte obert entre persones que actualment gestionen i dinamitzen l'ecoxarxa. ens demanen, a l'EXMA i l'EXSV que ens encarreguem de coordinar la XXIV fins a final d'any.
📯ATENCIÓ!! hem de respondre, el més prompte possible, si ens podem fer càrrec nosaltres de la coordinació (publicació al bloc, gestió de la llista de correu, convocatòria d'assemblees...). què en dieu? ens sentim preparades?

📌- el pròxim encontre d'intercanvis del 13 de setembre, ens toca organitzar-lo a EXMA/EXSV, i crec que toca fer-lo a la Marina. s'ha quedat per fer assemblea de la XXIV eixe mateix dia.

- pel que diuen les compes d'EXPB, Markus i la seus "Comunidad de Intercambios y Trueque de Gandia" estan seguint les seues indicacions i regularitzant la seua situació. l'assemblea els dona un vot de confiança.

- traspàs de l'Admin de la CIHS a la XXIV: davant l'abandó de la gestió de la CIHS per part de Mario, es va decidir crear un grup de treball que s'encarregarà, de manera provisional, de custodiar les claus de l'administració fins que hi haja un grup de la mateixa ecoxarxa que se'n faça càrrec. a tal fi es convocarà una assemblea amb les usuàries de la CIHS per al primer cap de setmana de setembre. els acords d'aquesta assemblea es comentaran a l'assemblea de la XXIV del 13 de setembre, que decidirà com procedir. si no s'ha pogut traspassar l'Admin a cap usuària de la CIHS, el grup de treball seguirà amb les tasques d'administració durant els encontres d'intercanvi de la XXIV, sempre de manera provisional. aquestes sessions també serviran per a ajudar a altres ecoxarxes en la seua tasca d'administració, amb l'aclariment de dubtes i la gestió de casos concrets. el grup està compost per:
- Iñaki, Sandra i Elena (EXPB)
- Eloy (ERHB)
- Ana (ICDT)
- montse (EXSV)
aquest traspàs ha obert un conflicte de tipus emocional entre Mario i algunes compes de l'EXPB, que intentarà treballar-se paral.lelament, per tal de no perdre un company tan vàlid com ell, que està dedicat en cos i ànima a la MS. Nono s'encarregarà de parlar amb ell abans per tal de posar-lo al corrent de l'acord de la XXIV, intentant apropar a les parts en conflicte.

- davant la notícia de la "reactivació" de l'EXMV, amb el "control" de GATA en l'Admin, i els termes en què s'han dirigit a l'EXPB, les actuacions poc transparents mampreses per l'administració, i l'origen poc clar dels ecos generats per alguns dels comptes, es decideix informar a les usuàries de totes les ecoxarxes que els intercanvis no estan garantits per la XXIV, i que queda a la discreció de cadascú acceptar els ecos de les usuàries de l'EXMV.

Va ser una reunió molt llarga i densa (va començar a les 11:30 i va acabar vora les 15:30!) amb molts conflictes emocionals oberts, però també amb moltes ganes i forces d'afrontar-ho tot per part de les participants. Esperem que entre totes ens farem costat i seguirem compartint productes, experiències i sabers, i, sobretot, anirem creixent com a grup afrontant juntes les dificultats💚