martes, 14 de febrero de 2023

4-5 de març CURS DE PODA NATURAL AMB EL MESTRE TOMÀS LLOP

Teoria i pràctica de poda natural en harmonia amb l’arbre, centrat en l'esporga d'olivera, ametller, cirerer i altres fruiters.

Per què fem la poda? És necessari per a l’arbre? Una de les maneres més directes de desequilibrar-lo és a través de la poda... així doncs, com saber el que li cal per no perjudicar-lo?
Podar va molt més enllà de tallar branques i hem de tenir clar per què ho fem i quins efectes tindrà sobre la planta. L’objectiu del curs és aportar els coneixements i habilitats pràctiques per aconseguir fer una esporga en harmonia amb l’arbre, que li permeta un creixement equilibrat i una producció regular, evitant plagues i malalties que arriben gràcies a l'estrés excessiu causat per les nostres accions.

Les sessions del curs, especialitzades per cultius, comptaran amb una part teòrica per explicar els fonaments i tècniques de la poda, una part demostrativa de la valuosa mà del mestre Tomàs Llop, i una part pràctica guiada.
De Sant Jaume Sesoliveres, en Catalunya, Tomàs Llop és primer de tot un pagés. La seua saviesa es basa en decennis de treball en el camp, observant les plantes i els efectes de la intervenció humana. És la primera vegada que farà un curs de poda natural en aquestes terres, convidat per l'Institut de Permacultura Iriai de la Vall de Gallinera que d'aquesta manera comença oficialment el seu camí d'investigació, divulgació i formació entorn de l'agricultura i la vida humana en harmonia amb la naturalesa.