sábado, 14 de febrero de 2015V TROBADA PER LA TERRA 2015

RESERVA’T:  del 6 al 8 de març

Estimades i estimats,
aquest any la Cinquena Trobada per la Terra tindrà lloc a Xaló els dies 6, 7 i 8 de març.
Enguany la Trobada duu com a títol “Posem la vida al centre defensant el territori”.
El motiu ve d’una reflexió que creiem necessària per a construir un món més just i sostenible, i molt adient en el marc de la Sobirania Alimentària.

Les societats occidentals, a partir del seu model sociocultural i a partir del naixement del sistema econòmic capitalista, han construït una cultura i una forma d’organitzar la vida que sistemàticament li ha declarat la guerra als cossos i als territoris; és dir que és un sistema de vida que li ha declarat la guerra a la vida. Des de les visions eco-feministes ens hem parat a pensar quines són les bases que sostenen la vida humana. Com que som éssers eco-depenents és impossible plantejar-nos la vida al marge de la natura i, com que som éssers interdepents, no podem platejar-nos la vida sense un treball de cura i atenció cap als altres. Per això, en el marc d’aquestes reflexions, creiem que és molt oportú pensar en una Trobada que, coincidint amb el 8 de Març, duga com a títol la defensa del territori, posant la vida al centre.

Pensem que cada cop més estem transitant cap a un model on la Sobirania Alimentària té un lloc protagonista en una vida digna de ser viscuda, i per això, com que cada vegada som més gent que confluïm en aquest sentit, volem convidar-te a acudir a la Cinquena Trobada per la Terra, on ens coneixerem, retrobarem, teixirem xarxes de recolzament i resistència i, en definitiva, compartirem, que sempre dóna gustet.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Si estàs interessada/interessat en vindre, inscriu-te en aquest formulari per a comptar amb vosaltres als menjars i allotjament abans del 27 de febrer de 2015. Formulari de inscripció

Si estàs interessat/da en participar com a productora o productor al Mercat del Dissabte a Xaló, inscriu-te en aquest enllaç. Com que les places són limitades, donarem prioritat a les productores i productors que vinguen des de territoris més llunyans. Formulari de registre de parades

Si estàs pensant en quin mitjà de transport utilitzar, teniu un fòrum a la web sobiranialimentariapv.org per a la gent que vulga compartir cotxe. Fòrum per compartir transporte

Com que ens agrada compartir, divendres durem alguna delícia de la terra per a que sopem en companyia. Recordeu -a més de dur el sopar per a compartir- portar plat, coberts i got.

Recorda que la trobada es realitzarà per diversos espais de tot el poble de Xaló, així que estigues atent/a al programa per a ubicar els llocs on estarem en cada moment del cap de setmana.

Agafeu forces, que estem ja en marxa. Una abraçada i gràcies perquè entre totes i tots fem possibles aquestos espais, i això sempre és un gust.

Baix us deixem el programa orientatiu per a que aneu fent boca.

PROGRAMA PROVISIONAL
—————–
Divendres 6
17:00 – Acolliment i inscripcions.
19.00 – Exposició d’experiències d’èxit locals:
- Mercats de la terra;
- Xicotets transformadors.
21:00 – Sopar compartit.
23:00 – Cineforum.

Dissabte  7
09:00 – Mercat de la Terra de Xaló.
11:00 – Presentació decàleg per la sobirania alimentària.
12:00 – Documental “Dues flors per a un cavallet”.
12:00 - Xarra “El tractat de lliure Comerç entre EUA i la UE (*TTIP), a qui beneficia?”;
- Tallers en el mercat;
- Llocs d’informació.
13:30 – Dinar “de mercat”.
15:30 – Tallers i grups de treball:
- Ecofemenisme i defensa del territori;
- Canals curts;
- Trobada comarcal de la Xarxa d’Entitats.
20.00 – Calçotada popular.
22.00 – Concert i DJ Boni La MezC.L.A. PinchaMundos.

Diumenge 8:
11:30 – Plenari i recollida de conclusions.
12:30 - Tancament i avaluació.
13:30 – Paella popular en el poble.
—————–

Defensant el territori, posem la vidai la Sobirania Alimentària al centre!! No et quedes amb les ganes, participa!!

Agraïm a tots u totes l’organització i difusió d’aquest esdeveniment.